България с категоричен успех над Казахстан на Мондиала

снимка: italy2014.fivb.org

Пред около 3000 зрители в залата в Пала Панини в Модена българският национален отбор победи аутсайдера Казахстан с 3:0 за около един час и 20 минути игра.

Това е четвърта победа на българските волейболистки на световното първенство, които са на 6-то място в групата след 2 победи и 4 загуби.

От своя страна Казахстан е на последното, 8-мо място в групата с 0 точки и 0:18 гейма.

Руският селекционер на българския национален отбор Владимир Кузюткин заложи на Диана Ненова и Емилия Николова по диагонала, в центъра се завърна капитанката Страшимира Филипова, която действаше заедно с Цветелина Заркова. В посрещане действаха Елица Василева и Добриана Рабаджиева, а като либеро бе Мария Филипова.

В началото на мача казахстанските волейболистки поведоха с 5:2, а след това и с 8:5, но българките успяха да изравнят - 8:8. Равенството се запази до 10:10, след което българските волейболистки поведаха, но в един момент се стигна до 16:16 точки. От този момент обаче българките доминираха и логично спечелиха първия гейм с 25:22.

Българските волейболистки поведоха във втория гейм с 5:1, преднината непрекъснато нарастваше и логично се стигна до 25:15 за България.

Третият гейм стартира равностойно до 6:6, но след това българките доминираха и безпроблмно стигнаха до 25:13 в гейма и до 3:0 в мача.

С 15 точки се отличи капитанката на България Страшимира Филипова, а с 13 точки завърши Добириана Рабаджиева.

Най-резултатна за Казахстан бе Татяна Мудритская с 16 точки.