България се бори, но падна от Босна и Херцеговина в Разград

снимка: lap.bg

България претърпя поражение от Босна и Херцеговина с 0:1 в приятелски двубой, състоял се в Разград. Мачът на "Лудогорец Арена" в Разград с се игра пред около 5 000 зрители. Домакините се бяха погрижили да почистят добре терена от снега, но температурите бяха минусови.

Преди срещата гостите изсипаха доста хвалебствия за футболния комплекс в Разград. Техните фенове обаче не се впечатлиха, защото около 20 човека надвикаха целия стадион. Иначе Босна и Херцеговина дойде с титулярите си, сред които Един Джеко, Мирален Пянич и Колашинац. Първият рита в Рома, вторият - в Юве, а третият - в Арсенал.

България стартира нахъсано, но това не доведе до опасности. Гостите стигнаха до победното попадение в 20-ата минута. Тогава ниско центриране отляво не бе разчетено добре от Васил Божиков и в опита си да изчисти играчът на турския Касъмпаша си заби автогол.

После българите натиснаха, но в решаващите моменти не си подаваха добре.

През втората част играта стана двуостра, а България имаше няколко добри шанса да изравни. Това обаче не се случи. Червен картон за опит да вкара с гол с ръка видя Мартин Райнов.

Подопечните на Петър Хубчев демонстрираха голямо желание и хъс, но се вижда, че им липсва класа. Именно тя бе разликата между България и Босна и Херцеговина в мразовитата разградска вечер.