България издуха Сърбия и Казахстан в клубната ранглиста

снимка: lap.bg

С равенството на "Парк де Пренс" Лудогорец събра коефициент само за този сезон от 7.800. Това му отрежда 38-о място в ранглистата на УЕФА за кампанията.  За сравнение - лидер е Барселона с 21.324. Общият коефициент на Лудогорец (формира се от участията в последните пет години в евротурнирите) е 33.125. 

Това означава 56-а позиция в подреждането, в което първи е европейският щампион Реал Мадрид - 159.314. Въпреки отличното си представяне до момента Лудогорец все още е далеч от най-доброто постижение на Левски. През 2007 година сините имаха на сметката си коефициент от 38.112.

Благодарение на игрите на разградчани България вече заема 27-о място с коефициент 15.625. Страната ни изпревари Сърбия, която вече няма останал участник в евротурнирите, както и Казахстан - активът на тази държава може да бъде увеличен от Астана на Станимир Стоилов в последния двубой от груповата фаза на ЛЕ, но тимът на Мъри не се класира на 1/16-финалите.

Към момента 17-ото място в ранглистата на УЕФА, което дава право на пет участници в евротурнирите, изглежда трудно достижимо. Сега то се заема от Румъния, която има коефициент от 23.950 и той продължава да расте - два тима от тази страна все още не са приключили участието си.