България е горда! Златната Ивет Лалова е олимпийска богиня

Ивет Лалова накара България да не спи, залепена пред екрана. Чаровницата стартира точно в 4.34 българско време във финала на 200 метра на Олимпиадата в Рио. Лекоатлетката ни бяга сред най-добрите 8 в света на най-големия форум за втори път. Първият бе през 2014 на олимпийските игри в Атина. Тогава българката бе седма.

Ивет се представи повече от достойно и с време 22.69 се класира на последното 8-мо място във финала. Тя бяга в 8-ми коридор и това я остави без шанс за чудо. Сред черните пантери около нея тя доказа, че и едно момиче от пренебрегваната България може да постига отлични резултати.

Лалова може спокойно да бъде определена за родната олимпийска богиня. Златна - такава, която ни кара да се гордеем. В кариерата на 32-годишната Ивет липсват скандали. Напротив - около нея винаги е било слънчево - каквата е и нейната усмивка.

Дори в най-тежкия момент, когато преди години пострада нелепо при загрявка и се контузи тежко - Лалова не се предаде и отново стъпи на върха. Участва пак във финал на Олимпиада. Браво, Ивет!

Олимпийска шампионка на 200 метра стана Илейн Томпсън от Ямайка. Тя изненадващо изпревари фаворитката Дафне Схипърс от Холандия. С бронзовия медал се окичи Тори Боуи от САЩ.

Ето какво заяви Ивет Лалова след бягането: "Чувствам с епрекрасно поради факта, че пак бях на финал. Имах много физически проблеми преди старта, вероятно заради силното ми бягане на полуфинала. Исках да постигна личното си най-доро постижение за сезона, но не се получи. След завоя на спринта разбрах, че няма да мога да тичам по-бързо от полуфинала. Благодаря на всички българи в родината, които не спаха, за да ме гледат", каза усмихната Лалова.