Благой Георгиев се връща в националния отбор

снимка: rubin-kazan.ru

Бившият национал Благой Георгиев обяви, че би се завърнал в националния отбор на България под ръководството на новия селекционер Ивайло Петев. Футболистът на руския Рубин (Казан) неколкократно бе споделял в предишни интервюта, че възнамерява да прекрати отсъствието си от представителния тим и сега е готов да води разговори с Петев.

Пред bTV Георгиев още преди десет дни бе споделил, че няма причина да не говори с Петев за евентуалното му връщане в състава за квалификациите за Европейско първенство. Сега телевизията потвърди, че бившият играч на Славия е на разположение на националния селекционер и може да подсили състава в следващите мачове в битката за място на Евро 2016.

Това би бил първият ход на Ивайло Петев начело на „лъвовете“, който да внесе промяна в отбора в сравнение със ситуацията при предишния селекционер Любослав Пенев. Откакто премина в Рубин, Георгиев направи впечатление на феновете и медиите в Русия с големия си брой татуировки, като наскоро дори бе определен като номер едно в това отношение.