Благородният Роналдо спасява хиляди пострадали от пожарите в родния му о. Мадейра

снимка: БГНЕС/EPA

Лукс, красиви жени, купони и милиони евро в банковата смета - това е животът на звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Но не винаги е само това! Голаджията също финансира много благотворителни кампании.

Такъв е и случаят в момента. Родното му място - остров Мадейра бе изпепелено от огнена стихия. Много декари изгоряха около основния град на острова - Фуншал. Тук обаче се намеси и порътугалецът. Според местната телевизия SIC Кристиано е разговарял лично с обласният директор Мигел Албукерке. Суперзвездата на Реал е посикал да преведе огромна сума, за да покрие разходидте по щетите, нанесени от пожарите.

По време на пожарите са загинали четирима, над 100 са били ранени, изпепелени са стотици къщи и хиляди хора са останали без покрив над главата си. Блгородният Роналдо никога не е забравял от къде е тръгнал. 

"Чуствам огромна болка в моето сърце от това, което се случи в Мадйера. Бъдете силни и благодарности за всички пожарникари, които имаха смелоста да рискуват живота си, за да спасят много други. Аз съм с вас!", написа в социалната мрежа Инстаграм Роналдо.