Бивши треньори на Берое на съд за 3000 лева

Бившите треньори в "Берое" - Атанас Рибарски и Армен Амбарцумян, застанаха пред Старозагорския районен съд. Рибарски е поискал от Амбарцумян 3000 лева за претърпени неимуществени вреди и преживени страдания, съобщи "Меридиан мач".

Причината е инцидент, приключил с бой, след който се наложило жертвата да мине през скенер. Това се е случило след загубата от "Ботев" Пловдив в двубой от Първа професионална лига по-рано през тази година. Тогава щабът на старши треньора Ферарио Спасов е провеждал оперативка, в която е обсъждал настоящето и бъдещето на тима.

В хода на дискусията наставникът на вратарите и бивш страж на "Ботев", "Славия" и "Марек" Амбарцумян по-остро взел отношение относно играта на състава. Рибарски направил забележка на колегата си и му препоръчал да не се бърка по въпроси, за които не отговаря.

Последвала бурна реакция и два силни удара. Ведната след скандала Армен Амбарцумян беше освободен от "Берое". Наказателното дело е образувано на 21 март за престъпление по член 131 ал. 1 от НК за причинена телесна повреда.