Бивша звезда на Марица излиза да мъсти на тима в НВЛ

Настъпи денят, в който стартира новото женско волейболно първенство на България. За първи път отборът на Марица (Пловдив) влиза в шампионата в ролята на настоящ първенец на страната и има нелеката задача да защити своята титла от сезон 2014-2015.  За първия си мач от Националната волейболна лига Демакс+ момичетата на Иван Петков излизат тази вечер от 18:00 б.в. в зала Пловдивски университет срещу новака Бургас 2007 (Бургас).

Въпреки че за мнозина шампионките логично са в ролята на фаворит в тази среща, неизвестните около състава, с който противникът ще се представи за дебютния си мач в женския елит, са достатъчно много и може да се очаква един интересен двубой.  Знае се, че тимът от Бургас представлява една интересна сплав от опитни състезателки като Диана Филипова, Виктория Викторова, Лора Илиева и Янита Николова и млади волейболистки от школата на клуба. Много говори и фактът, че старши-треньор на бургазлийки е не кой да е, а бившата националка Ваня Соколова - едно голямо име в историята на българския волейбол.

Много е вероятно срещу Марица на терена да излезе бившата състезателка на пловдивския клуб Даниела Иванова.  След като игра известно време за девическите формации на жълтите, а през миналия сезон бе част от състава на Сливен (Сливен), 19-годишната посрещачка се завърна в родния си клуб и ще защитава цветовете на Бургас 2007 през този първи сезон на тима от Черноморието в националното първенство при жените.

За мача между Марица и Бургас 2007 тази вечер входът е свободен.