Бивша националка помощник на Димо Тонев за европейската квалификация

Бившата националка Ваня Соколова ще бъде помощник-треньор на Димо Тонев, който води националния отбор на България за девойки старша възраст (до 19 години) за предстоящата в София европейска квалификация (1-3 април).

Ваня Соколова е настоящ треньор на женския отбор на "Бургас 2007" (Бургас), който с дебютния си сезон в НВЛ-жени „Демакс+“ поднесе приятната изненада в първенството достигайки до финалната четворка за Купата на България.

Междувременно младите ни националки вече започнаха подготовка за евроквалификацията. Разширен състав от 18 момичета тренират в столичната зала „Христо Ботев“.

„Провеждаме двуразови занимания. Два пъти семично имаме и фитнес. В края на месеца ще изиграем и три контроли с Румъния. Проверките ще бъдат в „Христо Ботев“ на 25, 26 и 27 март (петък - неделя)“, коментира Димо Тонев за официалния сайт на БФВ volleyball.bg.

Припомняме, че за евроквалификацията отборът на България е в една група с Финландия, Естония и Норвегия. Само първенецът се класира директно за Европейското първенство 2016 в Унгария и Словакия.