Бивша грация пое спорта в Пазарджик

снимка: Facebook

Една от родните грации, които ни зарадваха с бронзов олимпийски медал от Игрите в Рио 2016 - Ренета Камберова, поема управлението на спорта в Община Пазарджик. Това става само ден, след като "златното момиче" се дипломира успешно в Националната спортна академия. Рени обаче няма да е общински служител или чиновник. Тя ще бъде изцяло независима в действията и решенията си като председател на сдружение с нестопанска цел "Пазарджик спортува". Община Пазарджик ще сключи договор за съвместна работа със сдружението и ще го финансира с 20 хиляди лева годишно. 

Камберова ще бъде и член на Управителните съвети на двата представителни отбора на Пазарджик по волейбол и футбол, информира bgathletic.com. В рамките на ангажиментите й е да бъде изготвена цялостна концепция за развитието на спорта от професионално равнище до ниво детски градини. Тя ще отговаря и за местата, където той ще се практикува. Камберова ще има и решаваща дума за инвестициите, които ще се правят по материалната база за спортните дейности в общината. Тя ще бъде и човекът, който ще контактува и с президентите на различните спортни клубове в града, които са частни, но съществуват благодарение на субсидиите, които получават от община Пазарджик.

"Оставам в спорта, защото цял живот съм била част от него. И знам какво се изисква. Очаквайте много от мен", сподели бившата ни състезателка по художествена гимнастика.

"Изцяло поверявам спорта в нашия Пазарджик на Рени Камберова. От нея ще зависи всичко – финансиране, организация, управление. Нейна ще бъде последната дума", обяви кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Както знаете, преди дни по-голямата част от ансамбъла, взел бронза на Олимпиадата в Рио, положи успешно изпит в НСА и се дипломира.