Бивш вратар на ЦСКА с яростна атака към ръководството

снимка: SPORTA.BG

Един от ветераните на ЦСКА Емил Бучински се нахвърли срещу главния акционер в ЦСКА Александър Томов. Бившият вратар разкритикува продажбата на акции и открито намекна, че сатава въпрос за манипулация.

Бучински бе част от пресконференцията на Ради Здравков и други бивши футболисти на "армейците", които вчера бяха прокудени от стадион "Българска Армия".

"Аз не съм легенда на ЦСКА нито изявен футболист, но съм израснал от дете в този отбор. Аз обаче съм компетентен човек. С висше образование, магистър по право. Поводът за нашето събиране тук е наложената забрана, която преля чашата.

Опитват се да изкарат, че всеки, който не си купи акции на ЦСКА е враг на отбора. Получава се така, че всеки, който изкаже мнение различно от прокламираното от Томов и Младенов е враг на клуба. ЦСКА се превърна в частен клуб и за съжаление един от тях ни е приятел.

Историята не свършва със Сашо Томов и Стойчо Младенов. Постоянно се афишира, че те са спасители на ЦСКА. Нали знаете, че за да има спасители трябва да има и създатели. Хората на тази маса са с много по-големи заслуги. Това ни боли, а вчера беше върхът на простотата. Тази пресконференция трябваше да я дадем много по-отдавна заради дескридитирането на такива личности. И никой няма право да се опитва даже да ги съди. И сега някои може би ще кажат, тези не обичат ЦСКА, съскат срещу ЦСКА. Не, ние обичаме ЦСКА", заяви Емил Бучински.

"Никой не може да ме прави на балък. Има много неясноти с тези акции. Тези пари, които се акумулират в момента, не отиват за погасяване на дългове, а за текущи разходи. И докато има балъци, ще има тарикати. Ще дойде видовден. На клуба може да се помогне, ако има реален истински собственик. Господин Томов си тръгна с шутове предния път. Вие смятате ли, че с този имидж, който има господин Томов, може да намери партньор? Аз бях част от екипа на Жеваго. Ние и него излъгахме, и индиеца излъгахме. Сега опитваме да притискаме държавата, правителството. Защо не говорите за ЦСКА Завинаги. Казах му на Чакмаков, че е част от пирамидата, въпреки че е добронамерен и го прави от любов към ЦСКА", добави бившият вратар.

"Томов говори, че е погасил дълговете. Как ги е погасил, с какви пари? Живи хора са оценени като маймуни, оценени са, за да бъдат изкарани на борсата. Така няма да решим проблемите. Ако на свием разходите, няма как да излезем от тази тиня. Вие виждате ли Сашо Томов някъде да фигурира? Няма собственик, това е големият проблем. Ние решаваме на парче нещата. Не че не искаме да помогнем, а не можем. В момента хората в ЦСКА са като едно семейство. Говорих със Сашо Станков. Бюджетът на Локомотив Пловдив е 90-100 хиляди. Къде са 90 000, къде са 400 000? И къде е толкова разликата между отбора на ЦСКА и Локомотив? Ще видите в неделя. И двата отбора са в първата седмица, а Станков събра играчите си след Стойчо Младенов", завърши Бучински.