Бивш световен шампион заложи на Кличко срещу Кобрата

снимка: Facebook/Kubrat Pulev

Бившият световен шампион в тежка категория Крис Бърд сподели мнение, че Владимир Кличко ще спечели сблъсъка с Кубрат Пулев на 15 ноември в Хамбург.

Крис Бърд има два записани мача срещу украинеца в кариерата си, като американецът загуби и двата - през 2000 и 2006 година.

През 2009 година Бърд прекрати кариерата си с актив от 41 победи, 1 равенство и 5 загуби, а днес често дава прогнози за различни сблъсъци в тежка категория.

"Мисля, че Владимир ще спечели", довери американецът.

"Той ме победи за втори път през 2006 година и ми отне титлите, като с времето той успя да изгради наново стила си. Кличко е много умен на ринга и умее да използва предимствата си - своя ръст, сила и обсег", продължи Бърд.

"Хората казват, че стилът на Владимир е скучен, но неговото главно желание е да напусне спорта без големи наранявания. Смятам, че Кличко е по-опитен и по-умен от Пулев. Той ще използва активно левия си прав, изчаквайки момент да атакува с дясна ръка. Пулев е добър боксьор и аз го харесвам, но той ще трябва да се бие невероятно, за да спечели", завърши американецът.