Бивш национал поема Ботев?

Бившият нападател на “Ботев” Георги Донков може да поеме пловдивския клуб, научи “24 часа”. Работилият до момента само в Германия специалист е вариант за нов наставник на “жълто-черните”, който да наследи освободения Велислав Вуцов. В момента “Ботев” се води временно от Петър Пенчев.

Пред “24 часа” Донков потвърди, че има взаимен интерес за евентуален ангажимент между него и “Ботев”.

“Всъщност контакт имаше още през лятото, когато също се търсеше нов треньор. Тогава до договорка не се стигна. Това, което сега мога да кажа, е, че пак има интерес между двете страни. Следя какво се случва с “Ботев” в българското първенство. Имам желание да работя в “А” група. При разговори ще изложа вижданията си за работата. От ръководството на клуба ще направят същото. Ако се покриват, ще си стиснем ръцете”, обяви Донков.

Бившият национал подчерта, че има желание да работи в “Ботев” и защото е прекарал добри години като футболист в клуба и добре познава верността на пловдивските фенове.

“Че “Ботев” има удивително вярна публика, знаят всички в България. Като футболист имах доверието на феновете и вярвам, че мога да го оправдая и като треньор. Смятам, че съм специалист с модерни виждания, който може да внесе нови идеи в българското първенство”, каза още Донков. Като футболист той има престой от 2 сезона в “Ботев”, които са най-добрите му по резултатност.

Треньорската му кариера започва като асистент във “Вакер” (Бургхаузен). Поема отбора през лятото на 2012 г. и го води в III лига на Германия до миналата есен.