Бивш играч на Лудогорец подписа с печално известния Шапекоензе

Доскорошният футболист на Лудогорец Густаво Кампаняро вече официално е играч на елитния бразилски тим от своята родина - Шапекоензе. Именно този отбор стана печално известен преди време, когато самолет се разби и погуби почти всички футболисти. Това се случи точно преди Шапе да гостува във финала на Копа Судамерикана. Драмата във въздуха предизвика мощен отзвук по целия свят, а различни клубове пратиха без финансов иск свои играчи в Шапекоензе, за да може клубът да оцелее в елита на силното бразилско първенство.

Кампаняро подписа контракт за две години, като има опция за удължаване за още 12 месеца. Халфът, който изкара няколко успешни сезона в Разград бе представен на нарочен брифинг.

"Чест е, че съм тук и подписах. Истинско удоволствие е да пристигна в голям клуб, какъвто е Шапе. Когато се появи възможността да играя тук, бях много щастлив. Мотивиран съм и искам да помогна на отбора. В добра кондиция съм и идвам от Европа, където в последните години играх на високо ниво в силен тим и срещу класни съперници в Шампионска лига и Лига Европа", сподели Кампаняро на пресконференцията.