Бивш №2 за Гришо: Бих му станал треньор, стилът му ми носи наслада

Бившият №2 в света Том Хаас даде обширно интервю за електронното издание TennisNow, в което сподели изключително интересни неща.

Германецът, който е известен с това, че подобно на великия Роджър Федерер, и изгряващата родна звезда Григор Димитров, играе бекхенд с една ръка, бе попитан, дали има намерение да продължи като треньор, след като приключи с тениса и ако да, то с кой тенисист иска да работи.

Отговорът на Хаас бе колкото очакван, толкова и любопитен, като 36-годишният ветеран направи интересна аналогия между Роджър, Гришо и себе си.

“Това е добър въпрос. Според мен най-важното, ако си треньор, е да обичаш да гледаш тенисиста, който с който тренираш, да се асоциираш с него.

Моят стил е разнообразен, но сякаш запазената ми марка си остава бекхендът с една ръка. Ако трябва да избера в момента, бих се спрял на Роджър Федерер. Това е интересен, но и лесен избор, защото той е толкова добър. Да се чуди човек как успява да изпитва глад за успехи и да играе по този начин на 33 години.

Бих тренирал и някой като Григор Димитров, който има потенциал да бъде един от лидерите в световния тенис. Обичам да гледам неговите мачове, защото се наслаждавам на стила му”, коментира Томи Хаас.