Битката за Тракия: Бултраси завладяха Зарата, рейсът на Ботев идва с кортеж

Битката за Тракия между Берое и Ботев е днес от 17,30 часа. Напрежението обаче е много високо далеч преди старта на двубоя под Аязмото. Sporta.bg разбра от свои източници, че дни наред ултрас ядра от двете агитки са се заплашвали взаимно в нета и са си уговаряли боеве. 

Ето защо няколко груги ботевести се намират в Стара Загора - още от oбяд днес. Бултрасите се разхождат безпрепятствено из Зарата, пият бири из заведенията и очакват запалянковци на Берое да се появят отнякъде. такива до 12.00 ч днес са липсвали. 

"Подвикваме на жените им, правим си каквото искаме, а "марулите" са потънали вдън земя, сякаш не сме в Стара Загора, а в Пловдив", разкри ситуацията пред Sporta.bg виден привърженик на "канарчетата". И добави: Това, което очакваме е да ни нападнат пак с камъни, укрити в някой блок, те само така могат, защото са мишлета".

Ръководството на Ботев също има опасения, че рейсът на клуба може да стане обект на атака от страна на заралии с камъни в ръце. Точно това се случи на няколко пъти при предишни издания на Битлата за Тракия. Ето защо "жълто-черните" са изискали от полицията плътен кортеж да съпровожда автобуса на тима. Не само в Стара Загора, а и по магистралата.