БГ скандал разтресе румънския шампион

снимка: http://www.cvmtomis.ro/

Скандал между треньора на румънския волейболен шампион Томис Мартин Стоев и капитана на тима Боян Йорданов разтресе клуба днес.

Двамата са влезли в пререкание, след като от клуба са решили да глобят всички състезатели заради слабото представяне в местното първенство от началото на сезона.

До момента Томис, където играят още централният блокировач Венцислав Рагин, посрещачът Методи Ананиев и разпределителят Константин Митев, е с актив от седем точки при възможни 12. Това е довело до решение в управата, според което, на всички в отбора са замразени 20% от заплатите. 

От клуба са решили още, че ако през януари тимът има шанс за място в Топ 4 на първенството, то сумите ще бъдат възстановени. В противен случай, никой няма да получи въпросните 20%.

"Цифрите показват, че Боян не е достатъчно ефективен. Да, той се представя добре на елемента атака, но при защита, блок и сервис цифрите не говорят добре за играта му. Той не поиска да понесе вината за слабите мачове на Томис и се разделихме по взаимно съгласие. 

Не отива на волейболист като Боян Йорданов да напуска първи кораба, все пак е капитан. Томис обаче е съществувал и преди него и ще продължи да съществува. Никой не е незаменим", заяви Мартин Стоев пред "Меридиан Мач".

Снощи тимът на Томис бе разбит у дома от Асеко Ресовия (Жешув), където играе Николай Пенчев, с 0:3 в мач от груповата фаза на Шампионска лига. Във въпросната среща Йорданов не взе участие.