БГ шампионът на Бундеслигата за Делио Роси и "абсурдния" ход на Любо Пенев

снимка: twitter.com

Бившият футболист на Левски Мариян Христов коментира ситуацията в любимия си "син" клуб. Според единствения българин, ставал шампион на Бундеслигата (с Кайзерслаутерн - 1997/1998), ако Делио Роси бе българин, шефовете нямаше да му дадат толкова време и щяха да го уволнят. 

"Аз критици на Делио Роси не виждам. Критиците са само за българските треньори. Това, че между феновете някои не го харесват, е нещо съвсем нормално. Въпросът е отношението, което ръководството показва към родните треньори и към чуждестранните. Оттам идва голямата разлика. Става въпрос за един медиен комфорт. Далеч съм от мисълта, че не трябва да му дадем време. На всеки му трябва време. Но на българския треньор няма да му го дадат", заяви Христов в интервю за "България днес".

Той разкри още, че е мислил да става треньор, но този факт го отказва от подобен ход. "Просто не виждам никакъв смисъл. Всеки си преценява дали статуквото го устройва или не. Футболът е голяма краста", заяви той.

Бившият футболист на Кайзерслаутерн и Волфсбург коментира и кандидатирането на Любослав Пенев за президент на БФС. Христов заяви, че няма смисъл Ел Голеадор да напира за позицията, защото трудно ще измести Боби Михайлов. 

"От много години всички казват, че трябва да има някаква промяна във футбола ни. Естествено е да очакваме такава, след като националният отбор не се е класирал на голямо първенство от 2004 година насам. Не съм запознат с платформата на Любо Пенев, нито с екипа, с който смята да работи. Не мога да кажа нищо лошо против някой, докато не започне да работи и не видя какво прави. Ще му бъде доста трудно. Дори се знае, че е невъзможно. Така че въобще не виждам смисъл Пенев да се забърква в това", сподели Христов.

Той смята, че Хофенхайм ще победи Лудогорец в последния мач от групите на Лига Европа, който ще се играе в Германия на 7 декември.

"Според мен германският отбор си е фаворит, въпреки че мачът е без значение за Хофенхайм. Независимо от това с какъв състав ще излязат на терена и дали ще оставят 5-6 от титулярите си извън групата. Да, тук не се представиха убедително, но именно затова е интересен футболът. Не може всеки мач да се побеждава. Всичко се случва. За мен Хофенхайм ще победи", сподели Мариян Христов.