Бг Мастърса по снукър бе спечелен от Брастислав Кръстев в зрелищен финал

Братислав Кръстев спечели финалния „Мастърс“ турнир за сезона от календара на Българската Снукър Федерация, който се проведе в спортен клуб „Академията“. Брандо се наложи с 5:3 фрейма над Георги Величков след страхотна игра от двамата състезатели във финала. Срещата бе ръководена от международния съдия по снукър Пролетина Величкова.

Всичките осем фрейма се изиграха за около два часа, като двамата майстори на щеката показаха завидна класа с ударите си. Това е най- бързият финал досега в турнирите на федерацията. Кръстев и Величков заемат първите две места в националната ранглиста и оформиха класически финал за края на сезона. В полуфиналите двамата се справиха след категорични победи над Спасиан Спасов и Стефан Симеоновски.

Кръстев приключи по най-добрия начин сезона след като преди месец спечели и Републиканското първенство по снукър. Най-голям брейк в турнира от 70 точки записа Георги Величков.

По традиция във финалния „Мастърс“ участие взеха най-добрите 16 играчи според ранглистата на Българска Снукър Федерация. Изненадите започнаха още в първия кръг, където Теодор Чомовски отпадна от Стефан Симеоновски, а Виктор Гайдов отстрани Христо Сираков. В кюстендилското дерби Юлиян Петров надделя над Дани Младенов. В едната двойка от 1/8 финалите се паднаха двамата ни 15-годишни таланти Виктор Илиев и Дейвид Давидков, като победата отиде при Виктор.