Бг глас от холандския елит: На България ще й бъде изключително трудно

Българинът в състава на холандския Рода Симеон Райков изрази увереност, че тимът му ще се спаси в местния шампионат, а България ще има тежък мач с Холандия в световните квалификации.

„Да, доволен съм много. Чувствам се добре. Известно време ми трябваше да се адаптирам, но мисля, че вече съм се приспособил. Да, малко е по-различно. Всички отбори се опитват да играят футбол, а на мен това ми харесва. Надявам се скоро да получа шанс и да покажа на какво съм способен“, коментира Райков за Дарик радио.

„Договорът ми е за година и половина. Мисля, че ще се спасим. Като гледам как се работи мисля, че няма да има проблем“, каза още Симеон Райков, а по повод мача България – Холандия, сподели:

„Не, никой не е коментирал нищо. Няма никаква закачки, просто не се коментира за този мач нищо. Разбира се, че холандците са много класни футболисти и ще е много трудно за България според мен. Ще гледам, да и се надявам да ги изненадаме.“

„Надявам се и аз да получа повиквателна. За мен би било чест да играя за българския национален отбор. Гледам българското първенство, да. Първата шестица ще е доста интересна“, каза още Симеон Райков.