БФС увеличи отборите в Елитната юношеска група

снимка: levski.bg

Елитната юношеска група до 19 години през новия сезон ще бъде с 18 отбора, стана ясно днес.

Решението за увеличаването й е било взето вчера на заседание на комисията по детско-юношески футбол в БФС и подписано от нейния председател Пламен Михов.

Така след два отпаднали тази година отбора, новите ще бъдат четири. Три от тези отбори ще влязат чрез квалификации, а четвъртият направо е включен без каквито и да е реални основания и в разрез с Наредбата. Това е частната софийска школа ДИТ Спорт, за която се твърди, че влиза по предложение на Комисията за ДЮФ към БФС.

В отборът на набор 1998 имали четири национали, които трябвало да играят сериозни мачове и това можело да стане единствено на национално ниво. Информацията, че ДИТ Спорт, базиран в столичния квартал Драгалевци, ще бъде включен в Елитната група, вървеше от доста време. Днес обаче част от клубовете я посрещнаха с ехидни усмивки, иронични подхвърляния и въпроси.

Другите три места ще бъдат разпределени в два квалификационни кръга. Най-напред представителите на четирите зони ще играят два мача и победителите влизат директно. Загубилите ще се срещнат в още един бараж за последното вакаттно място.

Жребий за попълване на Елитната юношеска група до 17 години, победителите се определят в 1 мач:

Локомотив (София) - Ботев (Враца) - на 20 юни, теренът ще бъде определен допълнително

Дунав 2010 (Русе) - Несебър - на 20 юни, теренът ще бъде определен допълнително