Лудогорец взе крехък аванс преди реванша

галерия:

снимка: БТА

Лудогорец взе аванс от един гол срещу Берое в 1/8-финалите на Купата на България, след като днес "орлите" спечелиха с 2:1 на собствен терен срещу актуалния носител на трофея.

Иво Иванов откри за гостите през първата част, но Козмин Моци изравни секунди преди почивката. Победният гол за домакините бе дело на Михаил Александров, който се разписа с премерен изстрел след точно час игра.

Берое завърши мача с човек по-малко и без своя старши-треньор Петър Хубчев. Наставникът на гостите бе изгонен за съдийски протест след края на първата част, докато Пламен Крумов бе отстранен за нарушение без топка срещу Христо Златински.

4044473

Двубоят в Разград стартира в равностойно темпо, като първите минути не предложиха шансове за гол пред двамата вратари. В 13' Христо Златински от състава на домакините опита далечен изстрел, но неточно. Малко след това „орлите“ разиграха добра атака, но бранител на Берое не позволи на Роман Безяк да стреля. В 19' словенецът отправи удар с глава, но Иван Караджов улови.

Постепенно се стигна до 21', когато носителят на трофея откри резултата на „Лудогорец Арена“. Беройци изпълниха ъглов удар пред вратата на домакините, а най-високо скочи Иво Иванов. Централният бранител вкара два пъти топката в мрежата, а макар и след известни пререкания със страничния рефер, попадението бе зачетено за 0:1.

В 33' Лудогорец пропиля стопроцентов шанс за възстановяване на равенството. Роман Безяк получи извеждащо подаване от Марселиньо, но изстрелът му с левия крак от чиста позиция не намери очертанията на вратата. Малко след това Мишо Александров опита изстрел от дистанция, но също неточно.

4044474

За съжаление на наставника на гостите Петър Хубчев, неговите футболисти допуснаха изравнително попадение в последните секунди на първата част. И този път голът падна след изпълнение на корнер, като Козмин Моци засече с глава за 1:1.

Това обаче предизвика бурни протести от страна на заралии, имайки предвид, че попадението на домакините падна след изтичане на добавеното време от страна на рефера Александър Костадинов. Треньорът на Берое изрази бурно претенциите си към съдията, което и доведе до изгонването му на трибуните.

Втората част стартира с нова възможност за домакините, като отново шанс да стреля получи Роман Безяк. Този път словенецът нацели рамката на вратата, но ударът му попадна право в тялото на Иван Караджов и бе отразен. В 51' двата отбора за малко не се сбиха, а Козмин Моци бе пощаден от рефера за грубо влизане в краката на Георги Андонов.

Стигна се и до 60', когато воденият от Стойчо Стоев отбор осъществи пълен обрат в срещата. Михаил Александров получи подаване в пеналтерията на Берое и стреля по диагонала, не оставяйки шансове на Иван Караджов – 2:1.

Петнадесет минути преди края задачата на Берое съвсем се утежни, защото гостите останаха и с човек по-малко на терена. Пламен Крумов изрита грубо без топка Христо Златински, което означаваше и директен червен картон за бранителя.

До края на редовното време "орлите" опитаха да стигнат и до трети гол, но заралии не позволиха това да се случи, запазвайки добри шансове преди реванша в Стара Загора.