БФС се огъна за съдията на ЦСКА - Лудогорец, вижте новото решение

Днес Съдийската комисия (СК) към Българския футболен съюз (БФС) излезе с решение, с което отменя назначението на Николай Йорданов за главен съдия на дербито на А група между ЦСКА и Лудогорец заради "заплахи за здравето и живота" на арбитъра.

Комисията реши да прибегне до жребий, в който влизат трима арбитри от челните места на ранглистата. Интересното в случая е, че сред тях отново фигурира името на Николай Йорданов (другите двама са Георги Йорданов и Таско Тасков) и логично възниква въпросът, ако след жребия се падне пак той - какво ще прави БФС?

Ето и какво гласи решението след днешното заседание на СК:

"След обявяването на съдийските назначения за поредния 16-ти кръг от първенството на А футболна група, неконтролируемо ескалира недоволството от назначението на Николай Йорданов за главен съдия на срещата ПФК "ЦСКА"-ПФК"Лудогорец".

В интернет медиите гъмжи от заплахи за здравето и живота на съдията Йорданов, както и на хора от съдийската комисия. Не липсват и директни такива.

Вземайки предвид всичко това и стремейки се да намали общественото недоволство и напрежението, стоварило се върху съдиите, СК при БФС реши:

"Възползвайки се от правото си да прави промени в съдийските назначения, Съдийската комисия обявява,че главният съдия на срещата ПФК"ЦСКА"-ПФК"Лудогорец" ще бъде определен чрез жребий между предварително определените за тази среща съдии Николай Йорданов, Георги Йорданов и Таско Тасков.

Жребият ще се състои два часа преди началото на мача на стадион "Българска армия" в присъствието на Мениджъра на съдийската комисия Илонка Джалева и съдийския наблюдател Ичко Лозев.

Съдийската комисия кани представители на двата клуба и представители на медиите да присъстват на жребия. Асистент-съдиите и четвъртият съдия остават същите.

Съдийската комисия декларира, че в плейофната система и в други срещи, при необходимост, ще използва жребий за определяне на съдийските назначения".