БФС с интересен план как да намали обидите към реферите

снимка: lap.bg

Поради нагнетената обстановка и отровната атмосфера в родния футбол, що се отнася до съдийството, БФС измисли начин да се справи с кризата. Съюзът ще вдигне глобите за обиди от страна на длъжностни лица в клубовете от Първа и Втора лига към реферите. 

"Бе обсъдено да се увеличат санкциите за направени коментари от длъжностни лица, които са на работа в професионален клуб, по адрес на съдийството. Дисциплинарният правилник е свободен за всички и глобите, които се налагат сега, могат да се видят. Просто трябва да има доклади, че длъжностни лица коментират съдиите. Глобата за първо нарушение е 5000 лева, за второ - 10 000 лева", сподели зам.-изпълнителният директор на централата Павел Колев, цитиран от "Тема Спорт". 

Бе уточнено, че е налице и глоба за спортни директори и президенти на клубове, които си позволяват обидни коментари по адрес на съдиите. Тя се равнява на 3000 лева.

"Всичко трябва да е описано в докладите. Наказанията ги има. Венци Стефанов каза, че си е патил. Но трябва да вдигнем още глобите, да стане по-рестриктивно и да се знае", каза на свой ред Боби Михайлов.

За старта на плейофите Комисията по Етика и феърплей ще има възможност да сезира след всеки кръг съответните комисии, най-вече Дисциплинарната, при инциденти, случили се на терена по време на мачовете от Първа и Втора лига, които не са отразени в докладите на длъжностните лица.