БФС промени правилото за младите футболисти в Б група

снимка: БТА

БФС промени правилото за четиримата млади футболисти до 21 години в Б група и вдига възрастта с 2 години. Така младите играчи трябва да бъдат до 23 години, а не до 21, както беше до сега.

Новината беше съобщена днес от Неделчо Михайлов от Спортно-техническата комисия на БФС. Промяната се прави заради въвеждането на младежката група до 21 години, която ще бъде огледална на А група и е отчетено, че няма нужда да се дублира една и съща възрастова група.

Така в Б група за млади играчи ще се считат родените след 1-и януари 1991-а година и по-млади.

При тегленето на жребия днес бяха разменени четири двойки отбори, чиито домакинства не бива да съвпадат по различни примини. Това са Черноморец (Бургас) и ФК Мастер (Бургас), който вече носи името на града, Ботев (Враца) и Локомотив (Мездра), Пирин (Благоевград) и Септември (Симитли) и Пирин (Разлог) и Банско.

Промяната при врачани и мездренци е заради ремонта на стадиона на железничарите, а при двете двойки от Югозапада е заради един и същи полицейски участък, който се ангажира за охраната на срещите.

Пирин (Благоевград) пък вече заяви първите четири домакински мача да ги играе на осветление, като писмото днес беше внесено от спортния директор Кирил Стойков-Зози. Допълнителна промяна - преместване с ден напред или ден назад на домакинските мачове може да има за отборите на Спартак (Варна) и Верея (Стара Загора).

Причината е същата - полицията в тези два града има ангажимент да охранява Черно море и Берое съответно.