БФС призна: Литекс е бил ощетен в Разград

снимка: БТА

Николай Йорданов действително е ощетил Литекс при поражението на "оранжевите" с 0:3 от шампиона Лудогорец в Разград.

Това е признала Съдийската комисия към БФС, която разгледа жалбата на ловчанлии относно съдийството на Йорданов на "Лудогорец Арена" в неделя вечер.

Тогава колумбийският ас на Литекс Данило Асприля бе повален от Козмин Моци в пеналтерията на "орлите", но Николай Йорданов не се осмели да посочи бялата точка.

В последствие ръководството на Литекс подаде жалба срещу съдийството, а СК към БФС призна за вината на Николай Йорданов в ситуацията.

"Според СК при БФС за ситуацията в 19-та минута в наказателното на ПФК Лудогорец, Николай Йорданов има основание да отсъди 11 метров наказателен удар. Тази ситуация е описана в доклада на съдийския наблюдател на футболната среща и е отразена в оценката на главния съдия. СК при БФС санкционира Николай Йорданов, съгласно “Правилник за футболното съдийство на Република България", се казва в изявление, поместено на официалния уебсайт на Литекс.

Sporta.bg припомня, че реферът на мача Лудогорец - Литекс бе изтеглен със специален жребий, само два часа преди началото на срещата. Другият вариант за съдия на дербито бе Георги Йорданов.