Безплодна Дания пак пропусна шанс да си „опече“ Евро 2016

снимка: БТА/AP

Датският национален отбор пропусна втора отлична възможност да си подсигури участието на Европейското първенство догодина, след като записа второ поредно нулево равенство – този път като гост на Армения.

Датчаните са с 12 точки на второ място в класирането на Група I, колкото има и лидерът Португалия (но с два мача по-малко), а третият Албания (също само с пет изиграни срещи) е с 11 пункта.

Армения е предпоследен с 2, но само защото Сърбия е с 1 поради наказанието от УЕФА и отнемане на три пункта от актива на западните ни съседи.

В предишния си мач Дания завърши наравно 0:0 като домакин на Албания, а днес също пропусна шанса да оглави убедително класирането. Реално скандинавците могат да се смъкнат на трето място още тази вечер, ако Албания надвие Португалия като домакин.

Армения бе в серия от четири поредни загуби в квалификациите, но успя да удържи устрема на „червения динамит“ и опази мрежата си суха. Две от трите победи на датчаните пък бяха постигнати срещу Сърбия, така че ситуацията на скандинавците със сигурност няма да се улеснява с програмата им до края.