Безапелационен Гришо прегази ревльото Соуса

снимка: БГНЕС/EPA

Невероятен Григор Димитров победи Жоао Соуса с 3:1 (6:4, 6:1, 3:6, 6:2) за малко над 2 часа и 30 минути в третия кръг на Откритото първенство на САЩ. Така Хасковелията стигна до 1/8 финалите и със сигурност ще влезе в топ 20 след турнира.

Хасковлията изигра страхотен мач и може би показа най-добрата си игра до сега в Ню Йорк.

Първия сет вървеше гейм за гейм, а Григор имаше леки проблеми при подаванията си, но накрая стигна до пробив при 5:4 в негова полза.

Инетерсно обаче е, че още от самото начало португалецът започна да се оплаква. Негодуваше от отсъжданията на съдиите. Дори още в първия сет поиска видео наблюдение, което обаче потвърди, че точката е за Гришо. След това започна да се ядосва на феноменалните завършващи удари на българина.

Във втория сет Гришо нямаше никакви проблеми и направо отнесе Соуса, въпреки че при 5:1 трябваше да спасява 4 гейм бола.

Явно аванса на хасковлията го накара да се успокои и протугалецът стигна до 5:0. Гришо обаче разбра, че мачът още не е свършил и взе три поредни гейма. Това обаче не бе достатъчно и се стигна до четвърти сет.

Българинът бе безпогрешен с него и затвори мача.

Най-позитивното в играта на Григор бе борбата за всяка точка. Невероятни удари от неудобни позиции вдигнаха препълнените трибуни на корт номер 17.

На 1/8 финалите Гришо ще играе с победителя от двойката Анди Мъри - Паоло Лоренци, които играят в момента.