Бейл: Заради такива мачове дойдох в Реал Мадрид

снимка: БТА/AP

Уелският национал Гарет Бейл бе много щастлив след победата над Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига. Реал Мадрид унижи баварския гранд след 4:0 в Мюнхен и с общ резултат се класира за финала в Лисабон на 24 май.

Бейл заяви, че точно заради такива мачове е дошъл в Реал Мадрид. Както е известно уелсецът стана най-скъпия играч в историята на футбола след като премина за 100 милиона евро от отбора на Тотнъм.

„Това е фантастичен резултат за нас. Мисля, че работихме много здраво. Тактиката ни беше мнго правилна и заслужавахме по бедата. Те винаги ни оставяха празни пространства за контри, които ние харесваме,“ заяви Бейл.

„Ние разполагаме с много бързи футболисти и всички се представиха перфектно. Сега сме много щастливи, че ще играем финал, но имаме още една стъпка.

„Трябва да работиш много и да вършиш много работа в отбор като Реал Мадирд. Всички играха на повече от 100% в този мач, без значение как се казва и резултата го показа. Именно заради това дойдох в клуб като Реал Мадрид, да печелим титли, да побеждаваме в такива страхотни мачове. Все още не сме спечелили трофея и ще имаме много труден мач на финал, който и да ни се падне,“ каза още щастливия Бейл.