Берти Фогтс подаде оставка като селекционер на Азербайджан

снимка: БТА/XINHUA

Съперникът на България в европейските квалификации по футбол Азербайджан остана без треньор, след като Берти Фогтс подаде оставка.

Германският специалист напуска азерите след 6 години на поста след среща с президента на футболния съюз на страната Ровнаг Абдулаев, състояла се в Цюрих.

"За съжаление Фогтс вече не вижда бъдеще в националния отбор на Азербаджан. Той ми каза, че в последния мач (б.а. загуба с 0:6 от Хърватия в европейските квалификации в понеделник) на отбора е липсвала увереност, както и физическа издържливост.

Той подчерта, че на няколко пъти в последните години е изтъквал тези проблеми, но не са взети мерки за поправянето им", коментира Абдулаев.

Шефът на азербайджанския футбол е предложил на Фогтс да остане, но германецът е отхврълил тази възможност.

Фогтс, който изведе Германия до европейската титла през 1996 година, пое Азербайджан през април 2008 година, а под негово ръководство в квалификационната кампания за Мондиал 2014 отборът спечели рекордните 9 точки, припомня БТА.

67-годишният германец води азерите и на старта на квалификациите за Евро 2016, но реши да напусне след пораженията от България (1:2), Италия (1:2) и Хърватия (0:6).