Берти Фогтс не пожела да говори за мача с България

снимка: Guliver/Getty Images

Селекционерът на националния отбор на Азербайджан Берти Фогтс заяви, че в момента е съсредоточен само и единствено върху предстоящата контрола с Русия, а едва след нея ще мисли за първия мач от квалификациите за Евро 2014 с България в Баку на 9 септември.

"Благодаря на нашите руски приятели за този мач, каза легендарният германец в началото на пресконференцията си преди мача със "Сборная".

Ето най-интересното от днешната пресконференция на Берти Фогтс в Баку:

- Колко важен за вас е резултатът в утршния мач?

- Победа. За мен е важна победата във всеки мач. Какъвто и състав да бъде на терена, най-важен е успехът. Не мога да кажа на играчите: "Утре мачът е приятелски, излизайте и просто играйте". Това няма да бъдат думи на добър треньор. Ако утре играем добре, но загубим с минимален резултат, то аз ще бъда доволен.

- Съставът за утрешния мач ще се различава ли от този, който ще видим на 9 септември срещу България?

- За това ще мога да ви кажа половин час преди мача с България.

- Вие вече няколко години работите в Азербайджан. Готов ли е този отбор да се бори за класиране на Евро 2016?

- За участие в такива турнири е необходим късмет. Да вземем дори мача в Русия, който загубихме с 0:1. Вие навярно ще се съгласите, че съдията можеше да не дава дузпа. Ние загубихме немалко точки като гости. Ние можехме да станем втори след Русия в групата.

- Безспокои ли ви това, че мачовете на Нефтчи и Карабах бяха отложени, а националният отбор играе в интервал от няколко дни?

- През октомври играем с Италия и Хърватия с интервал от три дни. Освен това гостуваме в тези мачове. Това е много трудно. Когато отлагат срещите на нашите клубове, това ми създава проблеми. Ще напиша на Блатер да отложи мача с Хърватия.