Берое стяга селекция за Лига Европа

снимка: Пресслужба Берое

Берое усилено работи върху селекцията за участие в Лига Европа през следващия сезон, твърди „Тема спорт“. Тимът от Стара Загора ще се опита да привлече поне четирима нови футболисти през лятото, които да започнат подготовка с отбора още от първата тренировка.

Това е едно от изискванията на треньора Петър Хубчев, който иска да е готов със селекцията рано, за да може отборът да се сработи преди първия мач от Лига Европа. Берое иска да привлече халф, крило, централен нападател и поне един защитник. Подсилването на отбраната е приоритет, тъй като тимът има само трима централни бранители – Георги Динков, Иво Иванов и Владимир Зафиров, който обаче е с контузия. Сред набелязаните на този пост е напусналият Черно море Кирил Котев.

Иван Коконов и Георги Божилов също са близо до трансфер в Берое. В момента на проби е бившият футболист на Рединг Раян Едуардс. Пробен период може да премине и нападателят Димитър Алексиев, който бе част от отбора на Хасково. Очаква се поне един от новопривлечените футболисти да бъде чужденец.

Берое планира и раздяла с някои играчи, сред които може да са Станислав Костов, Крис Гади и Валдемар Боробский.

Първият мач на Берое в Лига Европа е на 2 юли.