Берое спечели Купата на БФС

снимка: beroe.bg

Берое спечели Купата на БФС при юношите (старша възраст, родени 1996 г) след изпълнение на дузпи срещу Славия.

Редовното време завърши 0:0, а при наказателните удари зелените бяха по-точни с 5:4. През първата част двата отбора направиха доста слаба продукция и имаше едва една реална голова опасност.

Ивелин Илиев от Берое излезе сам срещу вратаря на Славия, но стреля в аут. Иначе отборите опитаха няколко далечни удари, които не представляваха опасности. Веднага след началото на второто полувреме отново Ивелин Илиев не успя да вкара от подобна ситуация, а вратарят на беройци Михаил Михайлов отрази пет минути по-късно шут на Денис Йорданов.

В 76-ата минута Емил Стоев не успя да вкара за Славия, като топката попадна в него след изпълнение на корнер и изчистване на върналия се да помага Михаел Лалев от малкото поле. Същият Лалев можеше да се превърне в герой малко по-късно, но останал сам срещу вратаря Василев би в тялото му.

В последната минута Денис Йорданов опита да изненада беройския вратар от 20 метра, но Михайлов извади топката в корнер. При изпълнението на дузпите при първите пет опита двата отбора пропуснаха по веднъж. За Берое греда улучи Никола Грозданов, а вратарят на старозагорци Михаил Михайлов спаси удара на Китан Василев.

При шестото изпълнение Николай Георгиев беше точен за зелените, а Марио Петков, който тренира и с мъжкия отбор на Славия, прати топката в аут. Така Берое спечели Купата на БФС след като миналата година загуби финала от Левски.

За Славия игра и най-прогресиращият млад играч от школата Стефан Велков. Той се представи на ниво в редовното време, а при изпълнението на наказателните удари вкара първи за своя тим.