Берое скочи на БФС преди мача с Левски: Вие малоумни ли сте да назначите отново този рефер (ВИДЕО)

галерия:

Шефовете на Берое скочи гневно на БФС за избора на съдия в двубоя от 11-я кръг с Левски. Назначение за двубоя в София получи Станислав Георгиев Тодоров. Съдийската бригата ръководи срещата между двата отбора и през април, когато "сините" спечелиха с 1:0 със спорна дузпа отсъдена от Тодоров.

4161419

"За пореден път определянето на съдийските наряди за срещите от Първа професионална лига е меко казано скандално. Нагло или идиотско е да назначиш рефер за футболна среща (за предстоящия мач между Левски – Берое от XI кръг), който стана скандален след последния двубой, игран между същите два отбора в София – на 2 април 2016 г. Припомняме, че съдийството на рефера в тази среща предизвика редица спорни и тенденциозни отсъждания по време на самия мач, последва жалба и е пълно безумие и наглост да назначиш отново този рефер на такъв двубой, пише официалният сайт на Берое.

Берое иска жребий за съдийските наряди

“Господа от Съдийската комисия, кой и защо определи Станислав Тодоров за главен съдия на този мач? Забравихте ли действията му в последния двубой между двата тима или това е основния мотив за неговото назначение? Ако е така, ние ще ви припомним, че Станислав Тодоров отсъди несъществуваща дузпа, подарила победата за домакините. Наред с това най-безцеремонно бе застрашено и здравето на наши играчи. Решението на съдията Станислав Тодоров да не спре играта след удар в главата на двама играчи бе скандално. Ние нямаме доверие на съдия, който застраши здравето на трима наши футболисти с цел да облагодетелства противниковния отбор. Ние нямаме доверие и на съдийската комисия след всички действия и бездействия, които опорочават футбола и честната игра”, се казва още в изявлението.