Берое с голяма издънка срещу слабака Витоша (СНИМКИ)

„Берое“ сензационно не успя да победи тоталния аутсайдер „Витоша“ в последен кръг от редовния сезон на Първа лига. Двубоят завърши без отбелязан гол - 0:0. Домакините определено могат да съжаляват за изпуснатата победа, след като диктуваха играта през всички 90 минути, но така и не успяха да отбележат попадение.

Заралии влязоха в двубоя като четвърти във временното подреждане, а гостите от „Витоша“ бяха на дъното в класирането.

Марко Адамович отправи първия удар в мача в 8-та минута, след като стреля от около 25 м, но топката премина на метър от гредата. В 15-та минута „Берое“ стигна до корнер. След разиграване Бригидо центрира много опасно, но бранителите на гостите се справиха. Десет минути след това Цонев центрира в пеналта от корнер, където Иванов овладя и стреля, но не намери рамките на вратата.

Веднага след това Стефан Христов стреля от далечна дистанция, но твърде неточно. В 27-та минута „Берое“ организира добра атака, при която Бригидо успя да навлезе в пеналта и потърси Камбуров, но бранител на гостите успя да изпревари нападателя в последния момент и изчисти в корнер.

В 33-та минута Камбуров стреля от пряк свободен удар, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб на Георгиев. Две минути след това Райнов стреля от ъгъла на пеналта, топката се отклони в крака на защитник, но Георгиев улови.

В 38-та минута Гьонов отправи много опасен удар от около 20 м, но Аргилашки се намеси отлично и изби в корнер.

Две минути следтова Бригидо финтира двама бранители и центрира отлично за Камбуров. Бранител успя да изчисти в корнер. Цонев центрира от ъгловия удар и Иван Иванов стреля, но след рикошет топката излезе в нов корнер.

В 42-та минута Цанков засече с глава центрирана топка, но не затрудни Аргилашки .

Второто полувреме започна със сериозен натиск на „Берое“ и играта бе пред наказателното поле на гостите. В 51-та минута Пенев намери с дълъг пас Камбуров, а той стреля от движение, но прати топката над вратата.

Пет минути след това Бригидо проби чудесно и центрира остро, но бранител пресече подаването на португалеца. В 58-та минута Негрут успя да нахлуе в пеналта и намери Камбуров, който овладя и стреля веднага, но защитник на гостите успя да пресече пред голлинията.

Две минути по-късно Камбуров намери Негрут на границата на пеналта. Румънецът шутира, но топката рикошира в крак на бранител и излезе в корнер. В 63-та минута Негрут центрира, а Камбуров засече с глава. Топката обаче мина над вратата.

Гостите организираха контратака в 75-та минута и Котев стреля от дъгата, но неточно. В ответната атака Карачанаков отправи диагонален удар, но не намери целта.

В 77-та минута отново Карачанков проби в пеналта и намери Охене, който стреля в движение с десния крак, но топката излезе в аут. В 81-та минута Карачанаков стреля от пряк свободен удар, но топката мина над вратата.

Минута преди края се стигна до сериозно разбъркване в пеналта на гостите след центриране на Камбуров, но в крайна сметка играч на „Витоша“ изчисти топката. До края на срещата „Берое“ направи всичко възможно, но така и не успя да отбележи попадение.