Берое подава жалба срещу съдията Александър Костадинов

снимка: Булфото

Ръководството на Берое ще подаде жалба срещу съдийството на рефера Александър Костадинов във вчерашния двубой с Лудогорец от осминафиналите в турнира за Купата на България, съобщиха от клуба. Шампионите взеха крехък аванс след победа с 2:1 над носителя на Купата на своя "Лудогорец Арена".

Клубът от Стара Загора обаче се чувства ощетен от някои отсъждания и решения на главния съдия и ще потърси правата си. Според Берое вече се е превърнало в традиция отборът им да бъде "порязван" от родните рефери. Заралии обявиха и че публикуват като доказателство за жалбата си видеоматериал в клубния сайт.

Ето и официалното съобщение на Берое, което публикуваме без редакторска намеса:

"Професионален футболен клуб Берое - Стара Загора ЕАД ще подаде жалба срещу съдийството на Александър Костадинов в осминафиналния двубой от турнира за Купата на България по футбол. В срещата Берое бе ощетен многократно с грешни отсъждания, които повлияха и на крайния изход от двубоя.

Берое няма практика да коментира съдийските отсъждания в мачовете на отбора, макар многократно тима ни да е бил ощетяван. Замълчахме за това, че повечето спорни положения бяха отсъдени в наша вреда на мача с Левски, замълчахме и в редица други моменти. Водени сме от идеята съдиите да бъдат оставени да работят на спокойствие, а не поучавани от треньори и президенти на клубове как е "правилното" отсъждане, но няма да приемем да става традиция отборът да бъде ощетяван.

Обектът на жалбата като видеоматериал ще бъде публикуван в официалния сайт на клуба."