Берое отнесе босненки и спечели групата на Адриатическа лига

Берое спечели група А на женската Адриатическа лига по баскетбол, след като с 7-ата си среща се наложи със 100:67 над босненския Плейоф Хепи Сараево. Това е 6-а победа в 7 мача за беройки и те имат 13 точки на върха, като напрактика са недостижими. На 19-и декември зелените гостуват на Кралево (Сърбия), но срещата е без значение и за двата отбора, тъй като кралевци са последни.

Срещата беше оспорвана само в първите 4 минути, когато се играеше точка за точка. След това серия от 10:0 точки донесе аванс на момичетата от Града на липите и до почивката само увеличаваше, за да стигне до 21 точки- 46:25.

Картината не се промени и през второто полувреме и в крайна сметка Берое спечели с 33 точки преднина. Голямата разлика им помогна да заиграят без напрежение и да се забавляват на игрището, като момичетата на Татяна Гатева вкараха 12 тройки, срещу само 4 за гостенките. Под кошовете Джазмин Пъркинс и Моник Рийд взеха по 11 борби, Келиндра Зекъри се отличи с 8. В края на мача треньорката на Берое даде шанс на всички момичета, които бяха на пейката да запишат игрови минути.