Бербо вдъхнал увереност на звезда от Юнайтед

снимка: twitter.com

Димитър Бербатов разкри пред ESPN, че е насърчавал Антони Марсиал да дава най-доброто от себе си на тренировки. Двамата футболисти бяха съотборници в Монако по време на престоя на българина през 2014-2015, след което Бербо премина в ПАОК, а Марсиал - в Манчестър Юнайтед.

Френският талант изпитва трудности да се наложи като титуляр на "Олд Трафорд" особено при Жозе Моуриньо. Бербатов сподели, че още при монегаските крилото е бил много скромен човек и недостатъчно самоуверен, а българският нападател се е погрижил за това.

"Марсиал има нещо специално в себе си и всички го виждате. Той ще се развие още много, ще видите. Още като бе малък, беше много силен и му личеше. Липсваше му единствено малко увереност и аз се постарах да му помогна", разкри Бербатов.

"Когато тренирахме, много обичах да съм сред защитниците, за да знам как мислят те, как действат. Марсиал нападаше, а когато бе с топка в крака, просто ми я даваше. Страхуваше се, че ще му я взема. Просто нямаше увереност.

Тогава му казах: "Анто, ти си толкова бърз, че можеш много лесно да минеш покрай мен. Не се страхувай да го правиш с всеки съперник, защото си изключително бърз". И виждате как се разви - той вече е топ футболист", сподели българският нападател.