Бербо порита 1 час, Керала се дъни

Димитър Бербатов не успя по никакъв начин да помогне на Керала Бластърс при голям резил. Индийският тим на благоевградчанина стигна само до разочароващо 0:0 у дома с Ченаин в мач от 17-ия кръг.
 
"Жълтите", чиито звезда е Митко, изпортиха дузпа в 53-ата минута чрез Пекусон. Бебро игра малко повече от час преди да бъде заменен. Той обаче нямаше голова възможност, а и пасовете му често бяха грешни. Публиката дори освирка Керала и самия българин, който не си даваше много зор да тича.
 
В 93-ата минута бившият играч на ЦСКА Грегъри Нелсон удари греда за Ченаин и издънката за Бластърс можеше да е пълна. Но и с този резултат Керала си вгорчи живота. Отботът е на 1 точка от четвъртата позиция, даваща право за участие в плейофите. Там в момента се намира Жамшедпур, който е обаче с мач по-малко и при успех в неделя срещу Бенгалуру ще е сигурен за мястото си в плейофите.
 
Така на Керала и Бербатов остава само да се надяват на късмет и Бенгалуру да докаже да се хвърли в мача и да докаже, че неслучайно е лидер в класирането. Това обаче е малко вероятно, защото водачът е с 34 точки, на цели 5 пред втория.