Бербо: Няма да правя бенефис, играе ми се още! Не обичам фалшиви родолюбци

снимка: lap.bg

Голмайстор №1 в историята на националния ни отбор Димитър Бербатов даде брифинг съвместно с Луиш Фиго за благотворителния мач на 14 юни в София. Двубоят е организиран от фондациите на българина и португалеца в помощ на децата.

На въпрос относно бъдеща работа на Бербатов в управлението на българския футбол, Митко обясни следното: „Към момента напълно се занимавам с различни неща, ориентирани към социалната отговорност и към децата. Всички знаят, че дела трябват, а не думи. Разбира се, че нашата страна е малка и е хубаво, когато идват легенди като Фиго и останалите. Не е важно кои точно ще дойдат, важно е да се съберем повече хора на стадиона, защото всички ще бъдем дарители. Всеки от вас ще каже на самия себе си – ето, аз помогнах на едно дете. Никога не съм харесвал фалшиви родолюбци, които постоянно говорят, а нищо не се прави. Затова се радвам, че Фиго прие поканата и ще дойде. Освен това ще съберем и средства за децата, което е най-важното”.

На питане дали не се е отказал окончателно да играе професионално и дали 14 юни няма да остане в историята и като негов бенефис - Бербо заяви: „Все още имам желание да играя футбол. Чувствам се добре, изглеждам добре, не виждам причина да не играя. Трудно е за един спортист да спре. Надявам се да играя още една година, но сега приоритет за мен е този мач, който правим като благотворително шоу.