Бербатов: Притеснен съм преди награждаването на децата

галерия:

Най-добрият български футболист Димитър Бербатов и фондацията му тази вечер ще проведе поредната си церемония по награждаване на успели деца в различни области. Инициативата на нападателя на Монако има за цел да представи амбициозни, талантливи и упорити млади хора, които не спират да преследват поставените си цели.

„За шеста поредна година фондация „Димитър Бербатов“ ще награждава успели деца в области наука, изкуство и спорт. Както винаги, съм много нетърпелив да видя децата и да си поговоря с тях“, каза Бербатов в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

„За мен е много важно, че има упорити деца, които се трудят, за да постигнат това, което искат в професията си. Те не знаят, че аз сигурно се притеснявам повече от тях. Аз винаги преди важни събития се притеснявам повече, отколкото дори и на мач, но съм сигурен, че всичко ще мине прекрасно, както винаги.

Много деца са ме впечатлили, всяко от тях е специално, всичките са победители, защото са постигнали много и продължават да се разививат. Най-важното е, че можем да покажем тези таланти на България.

4090184

Те са талантливи, но за мен е важно, че те искат да се развиват. Дали ще станат известни цигулари, математици или нещо друго – няма значение. Важното е да трупат опит и да се подготвят за външния свят, който не е много добре настроен, но съм сигурен, че някои от тях един ден ще постигнат каквото аз съм постигнал, че и повече.

Надявам се моите деца да наследят моя талант за рисуване, още е рано. Винаги съм казвал, че е важно да сме живи и здрави, а другото аз като баща ще опитам да дам на децата си“, завърши Бербатов.