Бербатов: Не ме съдете прибързано

снимка: asm-fc.com

Димитър Бербатов бе потърсен за интервю от най-авторитетния спортен вестник във Франция – L'Equipe – преди неговият Монако регистрира изненадващо и болезнено поражение с 0:1 при гостуването си на борещия се за оцеляване Евиан Тонон Гаяр.

Бербатов пропиля най-чистото положение за монегаските през първото полувреме и не можа да увеличи головата си сметка, която засега е от 3 попадения (той има и 3 асистенции), откакто в началото на февруари българинът облече екипа на тима за първи път.

Монако вече е на 13 точки от лидера Пари Сен Жермен и отписа дори илюзорните си шансове за титла, но е сигурен на втората позиция в Лига 1, която дава право на директно участие в Шампионската лига.

„Не ме съдете прибързано, има още доста време до края на сезона“, сподели Бербатов скромно, визирайки купищата суперлативи, които валят към него след всеки негов двубой за Монако.

„Вече не съм на 20 години, но още мога да играя футбол. Радвам се, че Монако има високи цели, искаме да играем в Шампионската лига, това е много хубаво. Мисля, че ще се справим, аз съм сигурен, че съм взел правилното решение да дойда тук.

Договорът ми? Ще седнем и ще го обсъдим след края на сезона, сега това не ме притеснява, просто съм се концентрирал върху оставащите мачове и върху това, което се случва на терена“, каза още Бербатов.

Неговият наставник Клаудио Раниери неведнъж е изразявал желанието си да задържи Бербатов и след края на сезона, като подобно мнение са изказвали и членове на ръководсвтото на клуба.