Белмонт: В Левски вече сме задружно семейство

Халфът на Левски Антони Белмонт беше избран за играч на 7-ия кръг от Първа лига. Френският футболист вкара единственото попадение при победата на "сините" над Берое с 1:0. 

"След смяната на треньора се промениха тренировките - по-различни и по-интензивни са. Треньорът има различен подход към нас. Философията му за футбола като цяло също е различна. 

Това, което правим в момента е обещание за бъдещето. В момента Левски изглежда като силен отбор. 

Всички сме приятели. Уважаваме се. Тази година сме едно цяло. Няма групи. Може би миналата година имаше такива предпоставки. За това помага и треньорът, който кара всеки да се чувства важен", каза той.

"За мен това беше първо излизане от Франция. Имах малко проблеми. Тази година се чувствам по-добре. Надявам се, че това си личи и се надявам на по-добър сезон с Левски. 

Габриел Обертан е като мой наставник, човек, който ме взе под крилото си.Също Аймен Белаид, защото когато дойдох в България дори не говорех английски и винаги е добре, когато имам съотборници, които говорят френски. Обертан определено е лидер в Левски, но колективът също е важен. Мисля, че всеки един от нас се опитва да расте покрай него. Той е човекът, който задава някакъв ритъм в Левски. 

Чух вече, че се играе трудно срещу Локомотив в Пловдив. Ние се готвихме много добре през седмицата и искаме да продължим победната си серия. Съзнаваме, че мачът ще е сложен и не си правим илюзии, че ще е лесно.

Основните конкуренти са познати - Лудогорец и ЦСКА. Ние тази година ще се опитаме да направим нещо голямо. Имаме цел всички в отбора в края на сезона да вземем купа", добави Белмонт. 

"Искам изрично да подчертая, че никога не съм съжалявал, че съм в Левски и че съм избрал Левски, а че имах трудна година. За мен Левски беше съвсем съзнателен избор. Преди да избера офертата на Левски, мислих много, това не е авантюра. Дори трудните моменти миналата година бяха очаквани, защото са част от кариерата на един футболист.

Ето в момента Левски е на първо място, по-добре сме като отбор и аз се чувствам по-добре и се надявам, че така ще продължим", завърши французинът.