Белия: Ще намерим сили да се справим с Левски

Треньорът на Ботев Ники Киров даде брифинг преди дербито с Левски. Белия обясни, че президентът на клуба му е заявил, че в момента няма средства з анови играчи и трябва да се оправя с тези, които разполага.

„Вчера разговарях с Ангел Палийски и той ми заяви, че на този етап нямаме финансова възможност за нови играчи. Евентуално, ако продадем някой играч, ще вземем нов. След края на първенството ни напуснаха 4- ма играчи, а взехме двама нови. Налага се да залагаме на наши юноши. За тях обаче ще трябва по-специална физическа подготовка, за да могат да навлязат в мъжкия футбол.

За предстоящия мач с Левски Белия заяви: „Това, че Левски е без треньор е по-скоро плюс за тях. Когато има треньорска рокада, отборите винаги играят по-добре първите си мачове. Левски вече изиграха два официални мача, наблюдавахме ги, плюс една контрола гледахме. Това, че вече са изиграли два официални мача и то с настройка под напрежение, е в тяхна полза. Имат в състава си много количество и качество. Ние обаче ще намерим сили и начин да се справим с тези неща. Надявам се Стивън Петков да е готов и да е в оптимално състояние. Разполагаме с изключително къса резервна скамейка. За Диого Кампос и Пиргов шансовете да играят са минимални.“

Мачът Ботев-Левски в събота от 20:45 часа ще бъде свирен от съдията от Шумен - Станислав Тодоров.