Белия говори за бюджет и нови попълнения в Ботев

снимка: SPORTA.BG

Треньорът на Ботев Николай Киров-Белия даде брифинг преди първата тренировка на "канарчетата". Специалистът разкри, че очаква Ботев да надгради в представянето си от миналата кампания и се надява тимът да е още по-постоянен. С шалче на тима пък пред журналистите позираха новите попълнения Шопов от Дунав и Ничев от Пирин.

Ето какво зави Белия:

"Бъдещият собственик трябва да говори за бюджета, аз не съм човекът, който да взима отношение, само се надявам въпростът да се разреши бързо.

За Тодор Неделев няма постъпила оферта и си е наш играч. Предложихме договори и наЛазар Марин и Филип Филипов, но няма отговор от тях до момента, скоро това ще се изясни. Може да се наложи да търсим и ляв бек. Търсим и класен централен защитник.. Слави Шопов и Крис Добрев ще се готвят с нас но може да трупат опит и в юношите.

Ориентирали сме се към чужденец за централен бранител. За Жоао Пауло - всичко е възможно, може и пак да с евърне при нас. Ако направим изходящ трансфер - тогава ще търсим ново попълнение.

Програмата е каквато е, трябва да се играе срещу всички противници. Още от първия кръг Ботев ще търси добро представяне. В Първа лига всеки може да бие всеки. Няма слаби опоненти.

Важното е, че през целия изминал шампионат бяхме сравнителни стабилни и това ни помогна да се класираме в топ 5. В полуфинала за Купата се поддадохме на емоцията и не успяхме да отстраним Славия. Това е голямата ни болка.

Форматът на шампионата не го решаваме ние. Не искам да коментирам дали е правилен или не.

Очаквам на Мондиала д аима изненади, но няма да давам прогнози. Аз обаче съм фен на френския национален отбор и ще стискам палци за тях".