Беларус -България - всичко или нищо

Тази вечер на България предстои съдбовна световна квалификация. Подопечните на Петър Хубчев гостуват на коравия тим на Беларус. Двубоят е от 21:45 часа на "Арена Борисов" в Борисов, а изходните позиции на отборите са - България е на третото място с 9 точки, а Беларус е пети с 2. "Трикольорите" са само на точка изоставане от втория в класирането Швеция. Шведите играят днес с лидера в групата Франция у дома. Холандия пък приема аутсайдера Люксембург.

Нашите тренираха с настроение в бившата руска република, намериха и време да поздравят с клипче контузения вратар Владо Сточнов. Петър Хубчев е приготвил капани за съперника. На пресконференцията българският селекционер коментира пред медиите, че съставът е оптималният, а със сигурност домакините ще имат едно на ум, след като България шамароса Холандия на "Васил Левски". Медиите в Беларус пишат, че тимът им е доста изморен.

В Беларус все още умуват как ще излезе Игор Криушенко срещу нас, а вариантите са 3. След три поражение без реализиран гол със сигурност Беларус ще иска да спечели.

Единият вариант е съставът да играе в схема 5-2-3, който е изпробван от състава. Втората опция е да се рискува със схема 3-5-2, а третият вариант е 4-2-3-1. Съществува вариант и тези схеми да бъдат изпробвани в хода на мача според развитието му.

До този момент от 6 изиграни срещи България има 5 победи и 1 загуба с голова разлика 11:4. Като гост имаме победа и поражение при голова разлика 2:1 за нас.

Вероятни състави:

Беларус: Горбунов, Матвейчик, Сиваков, Филипенко, Поляков, Драгун, Маевски, Савицки, Баланович, Гордейчук, Лаптев

България: Михайлов,  Страхил Попов, Чорбаджийски, Божиков, Занев, Славчев, Дяков, Ивелин Попов, Манолев, Тонев, Делев