Бекенбауер: Байерн никога не е бил по-слаб от сега

снимка: БТА

След провала, в първия от двата 1/4-финални мача, от Шампионска лига, на Байерн (Мюнхен) срещу Порто и загубата с 3:1, като гост, Франц Бекенбауер не спести нищо от това, което мислеше за позорното представяне на играчите на германския клуб.

Той бе бесен най-вече на бразилския защитник Данте, който през цялата вечер не спираше да прави груби грешки. Кайзера заяви, че Данте е бил по-скоро на обувки за ски, отколкото на такива, с които се играят футбол.

„Правил съм грешки, знам това, но бях толкова ядосан...след само 10 минути игра да губиш с 2:0“, започна Бекенбауер.

„Имаше толкова много индивидуални грешки. Никога не съм виждал подобно нещо в Байерн. Видяхте пасовете на играчите ни, те подаваха топката на ... никого. Никога не съм вижал подобно поведение.

Помислих си, че са си взели някакви преспивателни преди мача. Наистина, изглеждаха точно по този начин.

Порто бяха много по-бързи, повече искаха победата и във всеки един аспект от играта бяха по-добри от нас. Буквално им подарихме три гола, а това наистина ме вбеси.

На полувремето журналистите ме попитаха какво мисля за Данте и аз просто избухнах. Съжелявам затова, че го нарекох скиор... но той е бразилец, а когато се каже бразилец се сещам за техника, за играчи от типа на Пеле, а не за такива изяви“, завърши Кайзера.