Бекали се забърка в сериозни проблеми със Стяуа: Или сменя името, или обявява банкрут

Нещата около Стяуа в северната ни съседка доста загрубяха. Румънският съд забрани на собственика на клуба от Букурещ Джиджи Бекали да ползва за своя клуб имена като Стяуа, Стяуа Букурещ и други подобни. Според самият бизнесмен има и политически натиск върху решението.

Както е известно, преди две години румънската армия взе правата върху името Стяуа, емблемата и стадион „Генча“. Бекали обаче смята, че единствените опции пред него са точно две. Или сменя името на клуба или обявява банкрут. Политикът има право да обжалва решението на съда.

"Това или е враждебност от Апелативния съд, или е враждебност от страна на военните. Нямам сили да се боря с такъв противник. Държавата и съда вървят ръка за ръка срещу мен. Няма да давам пари за нечестност и лъжи. Защо държавата спря търга за старата емблема? Защото никой не иска да я купи“, коментира собственикът на FCSB.

"Нямаше да се стигне до такова решение, ако съдията нямаше чужда подкрепа. Щом той казва на черното "бяло", аз какво да сторя? Ще продължа. Единият вариант е да сменим името. FCSB ще се преименува на ФК Спортс Бекали. Няма с кого да преговарям. Няма да се хвана на лъжата. Не смятам да давам пари, за да изтрия неправдата и лъжите. Защо правителството пусна логото да се продава сега? Преди това за 6 месеца не направиха нищо", допълни босът.

Джиджи Бекали определи решението на съда като удар срещу икономиката на Румъния. Според него през тази година от клуба в държавата са влезли 25 млн. евро, които са участие турнирите и трансфери.