Бъдещето на Де Хеа в Манчестър Юнайтед под въпрос

снимка: БТА/AP

Преговорите между Манчестър Юнайтед и вратаря Давид Де Хеа за нов договор не вървят по план. Според испанския вестник „АС“, отношенията между стража на „червените дяволи“ и мениджъра на клуба Луис ван Гаал са доста обтегнати и това може да накара испанеца да напусне „Олд Трафорд“.

От договора на вратаря остават само 18 месеца и като се има предвид статута му на ключов играч за Юнайтед, забавянето притеснява феновете на Юнайтед.

Друга причина за това да се породи съмнение е привличането в отбора на неговия сънародник Виктор Валдес. Той може да се окаже една добра инвестиция за Юнайтед, особено при неблагоприятно развитие на нещата по договора на Давид Де Хеа.

Твърди се, че Де Хеа желае в договора му да бъде включена клауза за откупуване, което може би е една от главните причини преговорите все още да продължават.

Не са малко и отборите, които желаят искпанския топ вратар в отбора си. Като главен претендент се счита испанският колос Реал Мадрид. Давид де Хеа се счита за основен претендент за заместник на Икер Касияс в Реал. Има сведения, че от Реал вече са се свързали с агента на Давид Де Хеа – Жорже Мендеш.