Байерн праща камион пълен с вурстове и бира на съседи

Камион, пълен с вурстове и бира - определено звучи добре, нали? Именно това ще бъде подаръкът за отбора на Инголщад, който направи съседска услуга на Байерн Мюнхен в събота.

Мюнхен и Инголщад са на 60 километра един от друг и ръководствата на двата отбора поддържат приятелски отношения, пише Гонг. Топлите чувства от страна на Байерн обаче се засилиха още повече, след като последният в Бундеслигата изненадващо нанесе първата шампионатна загуба на РБ Лайпциг. Това и победата на Байерн с 5:0 над Волфсбург позволи на немския колос да се завърне на върха в Германия.

Логично това повиши и настроението по време на коледното парти на Байерн в събота вечер, а изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге специално похвали съседите от Инголщад и им обеща приятната награда.

"Който има такива съседи, не трябва да се оплаква. Те ще получат един камион с бели вурстове и вайс бира и от 60 километра разстояние могат да празнуват с нас", сподели Румениге.

В Инголщад пък с радост приеха думите от страна на Румениге. "Радвам се за предложението, досега не съм ял бели наденички. Ще обсъдим това вътрешно. Също и заради вайс бирата", заяви треньорът Майк Валпургис